Kosten

Kosten van een implantaat

De kosten van implantaten en de vergoeding door zorgverzekeraars zijn belangrijk bij de keuze van implantaten. Er is vaak veel onduidelijkheid over wat wel en wat niet wordt vergoed door zorgverzekeraars. En wat er nu wel belasting aftrekbaar is en wat niet.

Een implantaat is een duurzame constructie, net als een natuurlijke wortel. Ze vereisen net zoveel onderhoud als een natuurlijke tand met wortel of kroon met wortel. Het risico dat een kroon afbreekt of loslaat is bij een implantaat hetzelfde als bij een kroon op een wortel.

 Een implantaat inclusief kroon heeft u al vanaf € 1.900,-. Het is moeilijk om nauwkeurige tarieven te noemen. De kosten hangen af van:

  • Kwaliteit en volume van het kaakbot
  • Het type implantaat dat wordt gebruikt
  • Het type opzetstuk (“abutment”)
  • Het type kroon

Een kroon op een implantaat is niet opgenomen in de basisverzekering. Het is mogelijk dat een deel wordt vergoed door uw aanvullende verzekering.

Kosten van een klikgebit

De kosten van een klikgebit. De kosten hangen af van het bot volume van de onderkaak en bovenkaak, het aantal implantaten en of er nog tanden over zijn. Bij Kies Implantologie Limburg nemen wij uw zorgen uit handen en het klikgebit wordt meestal volledig vergoed, buiten uw eigen bijdrage natuurlijk. Maak een afspraak, wij informeren u graag. Kijk ook op de pagina vergoeding.

De kosten van implantaten en de vergoeding door zorgverzekeraars zijn belangrijk bij de keuze van implantaten. Er is vaak veel onduidelijkheid wat wel en wat niet wordt vergoed door zorgverzekeraars. En wat er nu wel belasting aftrekbaar is en wat niet.

Een implantaat is een duurzame constructie, net als een natuurlijke wortel. Ze vereisen net zoveel onderhoud als een natuurlijke tand met wortel of kroon met wortel. Het risico dat een kroon afbreekt of loslaat is bij een implantaat hetzelfde als bij een kroon op een wortel.

Investering in het gebit

Duurzame oplossing. Een implantaat kan een leven lang meegaan, mits het goed onderhouden wordt. De kosten die u aan uw gebit zonder implantaten heeft, kunnen enorm oplopen door alle behandelingen en het onderhoud. Implantaten zijn een duurzame oplossing, die in het begin hogere kosten met zich meebrengt, maar op lange termijn een goede investering blijkt te zijn.

Onderhoud van implantaten is belangrijk. Net zoals met het natuurlijke gebit zijn ook de protheses op implantaten gevoelig voor slijtage. Daarom behoren ze goed onderhouden te worden. Dit dient u zelf te doen, maar ook onderhoud door de tandarts implantoloog is van belang. De tandarts kijkt tijdens de half jaarlijkse controles naar de implantaten. De mondhygiëniste kan u helpen bij het onderhoud van de implantaat en uw gebit.

Meer informatie?
In een voorbereidend gesprek met tandarts Felix Peerboom komt de noodzaak van de behandeling, de mogelijke oplossing en ook de vergoeding van uw verzekering zeker aan de orde. Aarzel niet en belt u ons gerust voor het maken van een afspraak. 

Wij staan graag voor u klaar!

 

 

Maak meteen een afspraak

Wilt u een afspraak maken, dan kunt u ons bereiken op:

T. 046 - 207 1111
E. info@kiesimplantologielimburg.nl